Om oss

Langs Somleveien kan du besøke lokale aktører som tilbyr autentiske opplevelser innen mat og drikke, overnatting, kultur, friluftsliv, historie og aktiviteter i Sørreisa kommune. Rent fysisk strekker Somleveien seg gjennom vakkert naturlandskap langs fylkesvei 86 i Sørreisa mellom kommunegrensene mot Målselv i øst og Senja i nord.

Strekningen tar 34 minutter å kjøre. Eller så lang tid du selv ønsker – avhengig av hvor mye du tillater deg å somle underveis.

Somleveien er et resultat av dialog og idémyldring rundt hvordan lokale næringsinteresser i Sørreisa kan styrkes, og gi et bedre tilbud til reisende fra nær og fjern. Det handler om å bygge et fellesskap i norsk dugnadsånd, for å stå sammen om å gi kundene de beste opplevelsene – heller enn å konkurrere om kundene.

Gjennom en medlemsavtale med lokale næringsaktører lisensieres bruken av merkevaren Somleveien. Hver næringsaktør skal stå fritt til å markedsføre seg og sine varer/tjenester individuelt, men vil samtidig ha anledning til å markedsføre at de er en del av nettverket Somleveien – et eksklusivt samarbeid innen turisme og reiseliv i Sørreisa. Kun medlemmer av Somleveien vil kunne benytte seg av dette, noe som sikrer kvalitet og synlighet for tilreisende.

Somleveien drives av Somleveien AS, som er et samarbeid mellom Rockmann AS og Nordstjerna AS. Begge har forankring til lokalsamfunnet i Sørreisa.

Medlemsaktørene i Somleveien er selvstendige næringsaktører. Somleveien AS står ikke til ansvar for tjenestene som leveres av de enkelte aktørene som er medlem i Somleveien.

Det skal være trygt å somle

Vi henstiller alle som benytter seg av tilbudene langs Somleveien til å følge de til enhver tid gjeldende rådene fra nasjonale og lokale helsemyndigheter i forbindelse med korona-pandemien. Ekstra god håndhygiene og begrenset nærkontakt bør alltid opprettholdes. Ellers følges de til enhver tid gjeldende egne rutiner og retningslinjer hos hvert enkelt aktør i Somleveien.

Scroll to top